Chargement...
Chargement...

Louvre-Lens : museumgids

Auteur : Louvre-Lens


19,00 €
Chargement...
Livraison à partir de 0,01 €
-5 % Retrait en magasin avec la carte Mollat
en savoir plus

Résumé

Guide des collections du musée du Louvre-Lens, constituées d'objets du néolithique proche-oriental jusqu'à l'Europe romantique. Il retrace en outre les grandes étapes de l'ouverture du musée : création du nouvel ensemble architectural et conception du lieu d'exposition articulé autour de la grande galerie. ©Electre 2024

De opening van het Louvre-Lens was destijds een bijzondere gelegenheid om eens na te denken over de eeuwenoude relatie tussen de collecties van het Louvre en de bezoekers van het museum. Dit boek staat stil bij de belangrijkste momenten van het oorspronkelijke project, waarbij op de plek van een voormalige mijnschacht een nieuw architectonisch ensemble werd neergezet door het Japanse architectenbureau SANAA en zijn internationaal toonaangevende architecten Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa.

De Galerie du Temps vormt het hart van dit nieuwe museum, ingericht door Studio Adrien Gardère. Hier zijn, in chronologische volgorde, in één ruimte 230 kunstwerken uit alle afdelingen van het Louvre tentoongesteld die gewoonlijk van elkaar gescheiden zijn omdat ze uit verschillende beschavingen, scholen of technieken voortkomen.

De Galerie presenteert de kunstgeschiedenis multidisciplinair en vergelijkend, vanaf de uitvinding van het schrift in Mesopotamië in het vierde millennium v.Chr., tot aan de industriële revolutie, halverwege de 19de eeuw. In de Galerie zijn - op een route die door de beschavingen heen voert - wereldwijd bekende meesterwerken tegenover elkaar gezet, zoals Gudea, prins van Lagash, Majordomus Keki, de Discuswerper, het Engelenhoofd van de basiliek van Torcello, het Portret van Doña Isabel de Requesens, onderkoningin van Napels, voorheen Portret van Johanna van Aragon genoemd van Rafaël, de Baadster van Falconet en Allegorie op de Staat van Frankrijk voor de terugkeer van generaal Napoleon Bonaparte uit Egypte van Jean-Pierre Franque.

In deze museumgids van het Louvre-Lens zijn illustraties van alle tentoongestelde werken uit de Galerie du Temps opgenomen, voorzien van uitgebreid commentaar, zodat u deze visuele, artistieke en historische ontmoetingen kunt herbeleven en zieh erdoor kunt laten verrijken.

Fiche Technique

Paru le : 20/05/2017

Thématique : Généralités Histoire de l’Art Musées - Muséologie

Auteur(s) : Auteur : Louvre-Lens

Éditeur(s) : Somogy
Louvre-Lens

Collection(s) : Non précisé.

Contributeur(s) : Directeur de publication : Jean-Luc Martinez - Directeur de publication : Xavier Dectot - Directeur de publication : Vincent Pomarède

Série(s) : Non précisé.

ISBN : 978-2-7572-1251-6

EAN13 : 9782757212516

Reliure : Broché

Pages : 296

Hauteur: 23.0 cm / Largeur 17.0 cm


Épaisseur: 2.2 cm

Poids: 875 g