Chargement...
Chargement...

Caminades

Auteur : Maite Barcons Reniu


15,00 €
Chargement...
Livraison à partir de 0,01 €
-5 % Retrait en magasin avec la carte Mollat
en savoir plus

Résumé

Des poèmes catalans qui évoquent notamment l'amour et la féminité. ©Electre 2024

« Caminades » recull de poesia

Aquestes Caminades són el resultat deis meus exilis interiors, del Maresme al Rosselló, del Rosselló al Maresme, i després tot passant per l'Empordà cap al Vallespir, entre gent, pobles, ciutats, mar i muntanyes, L'escriptura sempre ha estat en el meu camí o el meu camí senzillament, tinc un quadern que escrivia quan tenia vint anys amb alguns poemes de primer raig, però en aquells temps i en l'ambient de pagesia i de pescadors, transmutat en classe obrera, de fàbriques i tallers en temps franquistes, esdevenir escriptora o artista era quasi impensable per una noia ae famílía obrera.

Amb el temps al Rosselló vaig descobrir una part de mi mateixa que em dona respostes ael perqué havia marxat de casa. I quan vaig tornar-hi per viure-hi trenta anys després, vaig comprendre encara una altra veritat i també perqué havia tornat al Maresme. El llegat familiar és indiscutiblement present en aquest recull, tot el que ens marca, el que és més important en les nostres vides, el que ens ensenya i ens la fa descobrir a cada pas. El perquè d'aquests passos en el nostre camí, la importància dels sentiments que no arribem a comprendre i definir en nosaltres mateixos, les emocions que guardem a través deis anys, les relacions amb els nostres avis, pares, germans, fills, parelles, amistats, i els dols, els naixements, el que escollim, el que abandonem, el que recuperem, i el món que ens meravella sempre. Sense aixo la poesia no existiria.

Gràcies a tots els premis d'encoratjament: narració curta « Nit de sang i foc » (1996), premi de poesia Francesc Català (1998), edició d'Òmnium Cultural C.N, a l'Almanach del Rosselló per a les primeres poesies, a Senhal « Poemes intercalables » (2000), al premi extraordinari Nit de Sant Jordi O.C pel recull de narracions curtes « Ni ofici ni benefici » (2000) edicions Trabucaire, al Punt diari Catalunya nord per la columna d'opinió, a « Canyes de Catalunya » coproducció amb La Roselière i amb artistes d'Elna, arts plàstiques, etnologia, poesia i fotos, edicions Presses littéraires i a Trabucaire. « La medicina popular i tradicional a la C.N » (2016),

Agrairé sempre la feina que Òmnium cultural i Trabucaire han fet en aquest país per donar-nos empenta als qui ens agrada escriure en català. També la confiança que en Patrie Gifreu me va fer, per Senhal i a M.T Bernabé-Garrido per la demanda de col-laboració a Canyes de Catalunya (2014), sense oblidar ara a la Gisela Bellsolà pel seu prefaci, en Miquel Arnaudies per la portada « Retrat de família » (1984), i a l'André Robèr d'Edicions K'A per aquesta edició.

Fiche Technique

Paru le : 01/09/2017

Thématique : Poésie auteurs français

Auteur(s) : Auteur : Maite Barcons Reniu

Éditeur(s) : K'A

Collection(s) : Paraules

Contributeur(s) : Préfacier : Gisela Bellsola

Série(s) : Non précisé.

ISBN : 979-10-91435-51-2

EAN13 : 9791091435512

Reliure : Broché

Pages : 107

Hauteur: 21.0 cm / Largeur 15.0 cm


Épaisseur: 1.1 cm

Poids: 0 g