Chargement...
Chargement...

9

Auteur : Pere Figueres

12,00 €
Chargement...
Livraison à partir de 0,01 €
-5 % Retrait en magasin avec la carte Mollat
en savoir plus

Résumé

Recueil de poèmes du chanteur catalan, vigneron de son état et compositeur-interprète par vocation. Ses textes évoquant la nature expriment ses convictions, ses rires et ses cris. ©Electre 2024

Pere Figueres, nascut el 1950 a Pontellà, va ser sens dubte un dels cantants emblemàtics de la Nova Cançó a Catalunya Nord, aquest moviment peculiar dels anys 70.

Composltor i músic autodidacte, va ser vinyater d'ofici, tanmateix, una fervor creativa l'habita des de sempre. Com ho diu « per jo cantar, escriure els meus textos és vital, és així com me realitzi. El que cerqui abans de tot és l'emoció ». Pere Figueres va realitzar forces obres originals de les quals va escriure la lletra i la música. També va adaptar poemes en cançó amb una cura i un respecte per als sentiments i les idees dels autors.

Destacarem alguns dels més il·lustres autors catalans com Jordi Pere Cerdà, Joan Amade i Josep Sebastià Pons, autors cabdals per la història literària i poètica del segle XX a Catalunya Nord.

Personatge de delit i de passió, Pere Figueres aporta tant de força a les seves enrabiades com a les seves crides o als seus riures. Els seus mots no tenen la pal·lidesa esllanguida dels diccionaris, pesen de tot el gruix dels actes i dels objectes que fan el paisatge a l'entorn de les nostres vides quotidianes. L'arbre, l'aigua, la pedra, la llum o la terra són l'àncora al moviment de poesia.
Jaume Queralt

Fiche Technique

Paru le : 04/10/2021

Thématique : Poésie auteurs français

Auteur(s) : Auteur : Pere Figueres

Éditeur(s) : Editions Paraules

Collection(s) : Non précisé.

Série(s) : Non précisé.

ISBN : 978-2-85089-039-0

EAN13 : 9782850890390

Reliure : Broché

Hauteur: 21.0 cm / Largeur 13.0 cm


Épaisseur: 0.7 cm

Poids: 0 g