Chargement...
Chargement...

Families in beweging : een gezinsbeleid op maat ?


15,00 €
Chargement...
Livraison à partir de 0,01 €
-5 % Retrait en magasin avec la carte Mollat
en savoir plus

Résumé

Cette étude présente le reflet de la vie quotidienne des familles, en fonction notamment des évolutions sociodémographiques, du monde du travail, des rapports avec l'Etat et des liens entretenus avec la société. ©Electre 2024

Als we een familiealbum

Van 50 jaar geleden zouden vergelijken met een album van nu, zouden we zien dat de technische revolutie van zwart-wit naar kleur en van analoog naar digitaal niet meer dan een historische voetnoot is. De inhoud van die foto's toont namelijk een veel ingrijpender verhaal. Het vertelt de geschiedenis van een samenleving die van een redelijk uniform gezinspatroon naar een veelkleurigheid van leefvormen geëvolueerd is : samenwonen gehuwd of ongehuwd, met vrienden, partners, broer of zus in een eerst-samengesteld of nieuw-samengestelde vorm, met kinderen of zonder.

In dit boek proberen we de dagelijkse leefwereld van de hedendaagse Belgische gezinnen en hun diversiteit weer te geven.

We doen dit op drie domeinen : de arbeidsmarkt, de overheid en de samenleving. Hierbij staat het gevoerde gezinsbeleid en de wisselwerking hiervan met de gezinnen centraal. Via het beleid probeert de overheid immers in te spelen op de veelheid van gezinstypes en de daarbijhorende complexiteit. Dit gezinsbeleid heeft immers een ingrijpende invloed op het dagelijkse leven van de gezinnen én op de levensloop van de individuen die er deel van uitmaken. Het boek geeft telkens een breed (panoramisch) overzicht met algemeen cijfermateriaal en gezinsmaatregelen om daarna 'in te zoomen' op specifieke topics waar verschillende deskundigen uit het veld dan hun licht op laten schijnen.

Dit boek is gegroeid in de marge van de Staten-generaal van het Gezin waar een heel scala aan belangenverenigingen, politiek verantwoordelijken, academici en het brede publiek in de loop van vier jaar in debat traden over gezinsthema's.

Fiche Technique

Paru le : 30/04/2007

Thématique : Vie familiale - Généralités

Auteur(s) : Non précisé.

Éditeur(s) : L. Pire

Collection(s) : Non précisé.

Contributeur(s) : Auteur : Riet Bulckens - Auteur : Dimitri Mortelmans - Auteur : Marie-Thérèse Casman - Auteur : Caroline Simays

Série(s) : Non précisé.

ISBN : 978-2-87415-768-4

EAN13 : 9782874157684

Reliure : Broché

Pages : 318

Hauteur: 24.0 cm / Largeur 16.0 cm


Poids: 0 g