Chargement...
Chargement...

Bouwen voor Brussel : architectuur en stedelijke transformatie in Europa, 44 projecten


32,50 €
Chargement...
Livraison à partir de 0,01 €
-5 % Retrait en magasin avec la carte Mollat
en savoir plus

Résumé

Illustrée de nombreux plans, cette publication présente 44 projets urbains réalisés en Europe, de Copenhague à Tirana. ©Electre 2024

Architectuur en stedelijke transformatie zijn een van de krachtigste politieke instrumenten om de sociale cohesie, de levenskwaliteit en de welvaart van de hedendaagse stad te verbeteren.

Net als vele andere Europese metropolen staat ook Brussel voor belangrijke stedelijke en sociale uitdagingen op het vlak van demografie, migratie, stedelijke economie, mobiliteit en publieke voorzieningen. Een trip langs Europese metropolen zoals Kopenhagen, Tirana, Londen, Madrid, Milaan, Amsterdam of Zürich, verzamelt de positieve ervaringen van 44 vernieuwende stadsprojecten. Ze transformeren verwaarloos de gebieden tot dynamische plaatsen met een sterke economische en culturele aantrekkingskracht, ze integreren sociale huisvesting in de wijken of ze bouwen tram- en metrolijnen die de stad opnieuw een hedendaagse stedelijke identiteit geven.

Zowel gerenommeerde als jonge ontwerpbureaus (Alexandre Chemetoff, Christ & Gantenbein, FOA, Édouard François, Grafton Architects, Zaha Hadid, Rem Koolhaas, Lacaton & Vassal, Jean Nouvel, Bernardo Secchi, Peter Zumthor en vele anderen) tonen aan hoe Europa voor Brussel een inspirerend laboratorium kan zijn om nieuwe, hedendaagse visies voor de stad te ontwikkelen.

Fiche Technique

Paru le : 09/02/2012

Thématique : Monographies d'architectes Autres pays

Auteur(s) : Non précisé.

Éditeur(s) : Parenthèses

Collection(s) : Architectures

Contributeur(s) : Directeur de publication : Joachim Declerck - Editeur scientifique (ou intellectuel) : Elise François - Préfacier : Emir Kir

Série(s) : Non précisé.

ISBN : 978-2-86364-962-6

EAN13 : 9782863649626

Reliure : Broché

Pages : 323

Hauteur: 33.0 cm / Largeur 25.0 cm


Épaisseur: 2.6 cm

Poids: 1566 g