Chargement...
Chargement...

Lo pavot dins la nivola : 431 poesias d'Emily Dickinson

Auteur : Emily Dickinson


14,00 €
Chargement...
Livraison à partir de 0,01 €
-5 % Retrait en magasin avec la carte Mollat
en savoir plus

Résumé

Recueil de poèmes de l'auteure américaine Emily Dickinson (1830-1886). "À mille lieues du romantisme qui caractérise son époque, Dickinson, dans la solitude, invente la modernité́", écrit en préface Aurélia Lassaque. Peyre Anghilante, le traducteur, a transcrit les vers de la poétesse américaine dans l’occitan coloré des vallées alpines. ©Electre 2024

Libre de pòcha, companh de viatge, mas decò pichòta antologia, aqueste libre presenta un recuelh de 431 poesias chausias d'Emily Dickinson (1830-1886), una granda poetessa americana, que menet una vita solitària en cerchant sensa sosta, a travèrs la contemplacion de la natura e l'introspeccion, çò que s'estrema darreire l'aparença dal mond, çò qu'es universal.

Après sa mòrt foguet publicat un recuelh de 1775 poesias, un messatge liurat a de mans que, per sa mesma volontat, resteron invisiblas a la majora part de si contemporans. Malgrat aquò, l'istòria a volgut que de novàs mans l'agantesson e de segur la Dickinson auria pas jamai pensat que aquel messatge un jorn auria ressonat en occitan.

« Una grasa de lava a chasque instant / me semelha de poar / un cratér puei contemplar / en cò miu lo Vesuvi ». Es dedins nos que chal cerchar e la poesia d'Emily Dickinson nos buta derant nòstra presença, nos achara e nos exòrta embe luciditat e de bòts ironia a cerchar çò que sem, a ren voler « qualquaren de menc de la vastitat ». Decò nos polem l'escotar, aüra, « pas pus luenh d'aicí ».

... a milas legas del romantisme que caracteriza son epòca, Dickinson inventa en solitària la modemitat. Sos mots son precises, ciselats ; decortica lo mond e lo perceb encara melbor que lo percor al dedins de son còs, de tota son « amnaen incandescencia ».
Aurelia Lassaque

Fiche Technique

Paru le : 14/06/2016

Thématique : Poésie auteurs étrangers

Auteur(s) : Auteur : Emily Dickinson

Éditeur(s) : Les Lettres occitanes
Chambra d'Oc

Collection(s) : Non précisé.

Contributeur(s) : Traducteur : Peyre Anghilante - Préfacier : Aurélia Lassaque

Série(s) : Non précisé.

ISBN : 978-2-916718-72-9

EAN13 : 9782916718729

Reliure : Broché

Pages : 319

Hauteur: 20.0 cm / Largeur 12.0 cm


Poids: 390 g