Chargement...
Chargement...

L'eroi talhat

Auteur : Robert Lafont

15,24 €
Chargement...
Livraison à partir de 0,01 €
-5 % Retrait en magasin avec la carte Mollat
en savoir plus

Résumé

Une fiction historique autour de deux personnages énigmatiques et différents. L'un, libertin philosophe, parcourt l'Europe. L'autre figure est un personnage mystérieux qui finira décapité sur la place du Capitole à Toulouse le 30 octobre 1632. ©Electre 2024

L'Autor a pensat que seriá de portar al cartabèl, qu'es de son pensament contunhós, del país sieu e vòstre la memòria d'una tala pontannada excessiva, e, per çò far melhor, a causit de prene la pluma del romancièr, amb laquala crei, bensai per otrança d'ufana, de tirar a significacion marcanta lo teatre dels faches, en i fasent passar los personatges de l'istòria segon una intriga meditada e en n'ajustant qualques unes de son èime.

En fidelitat a çò qu'es de son estat ja pro afortit en òbras, podiá pas que servir amb la fama del país l'onor de son lengatge, amb d'aitan mai de passion recompensada que rencontrava entre las quintas de l'epòca lo nòstre Pèire Godolin, que faguèt montar, coma se sap, lo vulgar de Tolosa a l'auçada d'una lenga de grand naissença. Dins l'afar, deviá considerar que s'aqueste engenh patriotic aviá pro capitat sul camp de la poësia e d'una cèrta pròsa fantasiosa a tornar sos quartièrs de noblesa al mondin per descasença abastardit, lo terren demorava voide per son entrepresa pròpria, de contar d'aventuras amb aquel natural ajustat al roman que ne fasiá alara demostrança la lenga rivala de las ribas de Leire e de Sèina. Los perilhs de l'entrepresa aital concebuda, de motlar nòstre paraulís dins una pròsa qu'aguèt pas quand moment n'èra, l'an pas arrestat. Espèra de n'èstre grandmercejat, Mossens, entre vosaus que mantenètz de boca e de legida aquel tresaur al còfre de nòstra comuna verquièira.

Fiche Technique

Paru le : 30/03/2001

Thématique : Littératures autres langues

Auteur(s) : Auteur : Robert Lafont

Éditeur(s) : Editions Trabucaire

Collection(s) : Prosa occitana

Série(s) : Non précisé.

ISBN : Non précisé.

EAN13 : 9782912966438

Reliure : Broché

Pages : 268

Hauteur: 22.0 cm / Largeur 14.0 cm


Poids: 400 g