Chargement...
Chargement...

Jan en de lampenist

Auteur : Alain Van den Abeele

Auteur (illustrateur) : Olivier Auquier

13,50 €
Chargement...
Livraison à partir de 0,01 €
-5 % Retrait en magasin avec la carte Mollat
en savoir plus

Résumé

Fin des années 1920. Contrairement à ses amis qui admirent les trains, Jean, fils d'un chef de gare, n'éprouve que du mépris pour l'univers du rail. Un soir de tempête, il aperçoit une lumière au loin. Bravant la neige pour découvrir d'où elle provient, il fait la connaissance d'Alphonse, le lampiste, qui lui explique son métier. Cette rencontre change sa vie et sa vision du monde ferroviaire. ©Electre 2024

Zaterdag 2 april 1927. Jan, een schooljongen, is blij dat hij vakantie heeft. Hij kan eindelijk rusten en de hele dag lezen. Maar dat is buiten zijn vrienden gerekend, die hem voor de zoveelste keer mee op pad nemen om te kijken naar de voorbijrijdende locomotieven, het rangeerterrein, de rotonde... Het zijn allemaal kinderen van spoorwegpersoneel en ze zijn gepassioneerd door treinen, behalve Jan.

Op een stormachtige avond ziet Jan door zijn slaapkamerraam een vreemd licht dansen in de sneeuw. Geïntrigeerd besluit hij de kou en de sneeuw te trotseren om te kijken wat er gaande is. Alfons, de lampenist, wacht hem op. Rond het vuur vertelt de oude man de jongen over zijn werk en de betoverende wereld van de treinen van vroeger en nu. Droomt Jan ? Een ding is zeker, deze ontmoeting zal zijn kijk op zijn familie, zijn vrienden en de wereld om hem heen veranderen.

Neem de trein en laat je meevoeren door dit avontuur vol magie en tederheid. En, om nog meer te weten te komen, zijn aan het eind van het boekje nog enkele belangrijke data uit de geschiedenis van de Belgische spoorwegen en een verklarende woordenlijst opgenomen.

Fiche Technique

Paru le : 21/04/2022

Thématique : Livre disque Albums de 6 à 12 ans

Auteur(s) : Auteur : Alain Van den Abeele Auteur (illustrateur) : Olivier Auquier

Éditeur(s) : La Renaissance du livre

Collection(s) : Jeunesse

Série(s) : Non précisé.

ISBN : 978-2-507-05738-1

EAN13 : 9782507057381

Reliure : Cartonné

Pages : 45

Hauteur: 22.0 cm / Largeur 22.0 cm


Épaisseur: 0.7 cm

Poids: 330 g