Chargement...
Chargement...

't Is voor Ons : een roman over toen voor morgen

Auteur : Jean Dewaerheid

20,00 €
Chargement...
Livraison à partir de 0,01 €
-5 % Retrait en magasin avec la carte Mollat
en savoir plus

Résumé

A la demande de ses quatre petits-fils, un grand-père cherche à savoir ce qui s'est passé dans son village pendant la Seconde Guerre mondiale. Ensemble, ils découvrirent l'invasion, la fuite devant les troupes allemandes, le chaos, le quotidien pendant l'Occupation, la résistance, la collaboration, la libération et l'épuration. ©Electre 2024

't Is voor Ons

Gedurende twintig jaar was hij lector aan de Haute École Lucia de Brouckère, departement ISE, afdeling Rechten en Marketing. Hij was er o.a. verantwoordelijk voor de Erasmus-projecten (mobiliteit van studenten en docenten). Zo was hij gastdocent in Gent (Hogeschool Mercator), Turnhout en Geel (Hogeschool Kempen) en Antwerpen (Hogeschool Karel De Grote), maar ook in het buitenland in Toulouse (Frankrijk), Praag (Tsjechië), Riga (Letland), Presov (Slowakije) en onlangs nog Porto (Portugal).

Na een geliefde carrière van 33 jaar in het onderwijs én een zeer actieve politieke loopbaan van 6 jaar als OCMW voorzitter, besloot hij op brugpensioen te gaan. Zijn vrijgekomen tijd besteedt hij voortaan aan zijn familieleven en krijgen zijn hobby's zoals reizen, schrijven, wijnproeven, petanque en tennissen een voorkeurbehandeling. Hij blijft verder muzikant (sax bariton) en bestuurslid van de Koninklijke Harmonie Sinte Cecilia van Machelen (public relations) en is voorzitter van de plaatselijke Hobbyclub.

Fiche Technique

Paru le : 13/10/2011

Thématique : Littérature germanique en VO

Auteur(s) : Auteur : Jean Dewaerheid

Éditeur(s) : Presses du Midi

Collection(s) : Non précisé.

Série(s) : Non précisé.

ISBN : 978-2-8127-0284-6

EAN13 : 9782812702846

Reliure : Broché

Pages : 299

Hauteur: 21.0 cm / Largeur 15.0 cm


Épaisseur: 4.0 cm

Poids: 372 g