Chargement...
Chargement...

Belgische codex recht en religies


35,00 €
Chargement...
Livraison à partir de 0,01 €
-5 % Retrait en magasin avec la carte Mollat
en savoir plus

Résumé

Recueil thématique de textes de droit international, fédéral, régional et communautaire, applicables en Belgique et relatifs aux religions et aux convictions philosophiques. ©Electre 2024

Belgische Codex

Recht en Religies

Deze uitgave bundelt de reglementering die van toepassing is op de erkende erediensten en de niet-confessionele levensbeschouwelijke gemeenschappen. Maar ze is ruimer en bevat ook andere regelgeving met een verwijzing naar religie en levensbeschouwing.

De codex verzamelt de belangrijkste toepasselijke normen van diverse herkomst : zowel internationale en Europese als federale, gewestelijke en gemeenschapswetgeving komen aan bod. Dit overzicht wordt geboden in de verschillende rechtsdomeinen, wat betreft de relaties met de openbare machten, maar ook wat de relaties tussen particulieren betreft, zoals familiale verhoudingen, arbeidsverhoudingen, of ruimer nog, alle contractuele verhoudingen. Zo komen bijvoorbeeld aan bod : fundamentele rechten, juridisch statuut van erkende erediensten en van hun bedienaren, rechten van de gelovigen en de leden van niet-confessionele levensbeschouwelijke organisaties, invloed van levensbeschouwing op het privé-leven, gewetensbezwaren, non-discriminatie, onverenigbaarheid van sommige functies, lessen niet-confessionele moraal en godsdienst op school, geestelijke en morele bijstand in de gezondheidsen welzijnszorg, sociale intergratie, aandachtspunten in de stedenbouw,... Deze codex wil een dwarsdoorsnede maken van de regelgeving over « het religieuze en levensbeschouwelijke feit » in België. Bedoeling hiervan is de reflectie over het statuut van de levensbeschouwingen in onze samenleving te bevorderen. Bovendien beoogt hij een betere juridische bescherming in religieuze en levensbeschouwelijke aangelegenheden. De reglementering wordt weergegeven zoals ze in voege is op 1 september 2005.

Ondertussen is, onder leiding van dezelfde auteurs, een bundel in voorbereiding die de belangrijkste Belgische jurisprudentie in deze materie toelicht en becommentarieert.

Fiche Technique

Paru le : 20/02/2006

Thématique : Droit international

Auteur(s) : Non précisé.

Éditeur(s) : Bruylant

Collection(s) : Codes en poche

Contributeur(s) : Editeur scientifique (ou intellectuel) : Louis-Léon Christians - Editeur scientifique (ou intellectuel) : Patrick De Pooter

Série(s) : Non précisé.

ISBN : Non précisé.

EAN13 : 9782802720768

Reliure : Broché

Pages : XXIV-686

Hauteur: 19.0 cm / Largeur 12.0 cm


Poids: 0 g